Clinton vagy Trump? Az amerikaiak 13 százaléka szerint akkor már inkább a végső pusztulás!

külföld
2016 július 04., 07:43

Bár jómagam is azok közé tartozom, akik történelemformáló kataklizmaként élnék meg Donald Trump elnökké választását, de odáig azért nem mennék, mint az amerikaiak azon 13 százaléka, akik

inkább pusztulnának el egy meteorbecsapódásban, minthogy megéljék Hillary Clinton vagy Donald Trump elnökké választását.

Legalábbis ez derült ki a felméréseiben jellemzően a demokraták felé húzó Public Policy Polling egyik friss felméréséből.

"Ha az a három lehetőség lenne, hogy a demokrata Hillary Clinton vagy a republikánus Donald Trump lesz az elnök, vagy egy hatalmas meteor csapódik a Földbe, melyiket választaná?" - hangzott a kérdés, amire a válaszadók 43 százaléka Clintont, 38 százaléka Trumpot, 13 százaléka pedig a globális katasztrófát okozó meteort választotta. A megkérdezettek hét százaléka nem tudott választani a felkínált opciók közül.

Emberi riválisaival szemben a meteor igazi nemzetegyesítő jelöltnek bizonyult. A végső pusztulást választók 21 százaléka konzervatívként, 16 százaléka mérsékeltként, 23 százaléka pedig liberálisként határozta meg magát, vagyis a meteor ideológiai meggyőződéstől függetlenül népszerű opció volt. Hasonlóan stabil a támogatottsága a pártot választók körében: a demokraták és a republikánusok 8, a függetlenek 27 százaléka választotta ezt a lehetőséget.

Ezek alapján nem is annyira meglepő, hogy a meteor pártokon és ideológiákon átívelő támogatottságát látván már el is indult egy, a meteor elnöksége mellett kampányoló Twitter-fiók.

link Forrás

(Via US News&World Report)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.