Clinton vagy Trump? Az amerikaiak 13 százaléka szerint akkor már inkább a végső pusztulás!

2016 július 4., hétfő 7:43
92

Bár jómagam is azok közé tartozom, akik történelemformáló kataklizmaként élnék meg Donald Trump elnökké választását, de odáig azért nem mennék, mint az amerikaiak azon 13 százaléka, akik

inkább pusztulnának el egy meteorbecsapódásban, minthogy megéljék Hillary Clinton vagy Donald Trump elnökké választását.

Legalábbis ez derült ki a felméréseiben jellemzően a demokraták felé húzó Public Policy Polling egyik friss felméréséből.

"Ha az a három lehetőség lenne, hogy a demokrata Hillary Clinton vagy a republikánus Donald Trump lesz az elnök, vagy egy hatalmas meteor csapódik a Földbe, melyiket választaná?" - hangzott a kérdés, amire a válaszadók 43 százaléka Clintont, 38 százaléka Trumpot, 13 százaléka pedig a globális katasztrófát okozó meteort választotta. A megkérdezettek hét százaléka nem tudott választani a felkínált opciók közül.

Emberi riválisaival szemben a meteor igazi nemzetegyesítő jelöltnek bizonyult. A végső pusztulást választók 21 százaléka konzervatívként, 16 százaléka mérsékeltként, 23 százaléka pedig liberálisként határozta meg magát, vagyis a meteor ideológiai meggyőződéstől függetlenül népszerű opció volt. Hasonlóan stabil a támogatottsága a pártot választók körében: a demokraták és a republikánusok 8, a függetlenek 27 százaléka választotta ezt a lehetőséget.

Ezek alapján nem is annyira meglepő, hogy a meteor pártokon és ideológiákon átívelő támogatottságát látván már el is indult egy, a meteor elnöksége mellett kampányoló Twitter-fiók.

(Via US News&World Report)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt