Kitiltották a vizipisztolyokat a republikánusok jelölőgyűléséről

Komoly biztonsági intézkedésekkel készülnek júliusi elnökjelölő gyűlésükre a republikánusok. Cleveland belvárosában 4,5 négyzetkilométeres helyszínt jelöltek ki, erre a területre tilos lesz

  • dobozos üdítőt;
  • üvegpalackot;
  • teniszlabdát;
  • fémhegyű esernyőt
  • paintball-fegyvert;
  • vizipisztolyt

vinni. Rendes, emberölésre alkalmas maroklőfegyvert, AR-15-ös félautomata gépkarabélyt, sörétes puskát, stb. viszont az ohiói törvények értelmében nyugodtan magukkal vihetnek a gyűlésre látogatók. Sőt, ezt teljesen nyiltan is tehetik, mert Ohio open carry-állam, vagyis itt az engedéllyel tartott lőfegyvert láthatóan is viselheti a tulajdonosa.

A republikánus elnökjelölt, Donald Trump egy, az amerikai függetlenségi háború idejéből származó kovás puska replikájával. Fotó: Richard Ellis/Getty Images

Több küldött pedig már jelezte is, hogy magával hozza a fegyverét, hogy megvédhesse magát, ha zavargások robbannának ki, netán terroristák támadnának a jelölőgyűlés résztvevőire.

A fegyvereket a jelölőgyűlés szűk környékén ugyan viselhetik, de az amerikai elnöki testőrség, az elnökjelöltek biztonságáért is felelős Secret Service magát a konferenciaközpontot, a Quicken Loans Arenát védett helyszínként határozta meg, így az épületben már nem lehetnek fegyveresek. (Via Independent)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.