Bőröndbe bújva akart Svájcba jutni egy eritreai

külföld
2016 július 06., 18:28
comments 109

Bőröndbe bújva akart Svájcba jutni egy Olaszországból érkező vonaton egy 21 éves eritreai férfi. Az ország hatóságai szerdán azt közölték: az Észak-Európába irányuló menekülthullám közepette ilyen esettel még nem találkoztak.

link Forrás

Mirco Ricci, a svájci határőrség az ország déli fekvésű Ticino Kantonjának egyik tisztségviselője folyamán elmondta: a menekültet hétfő este vették őrizetbe Chiasso településén egy peronon, majd visszaküldték Olaszországba, mivel nem kívánt menedéket kérni Svájcban. A hatóságok megerősítették a megjelent videó valódiságát.

"Volt már olyannal dolgunk, aki egy kocsi csomagtartójában akart valaki bejutni, de ez az első eset Ticinóban, hogy valakit egy csomagban találtunk" - tette hozzá Ricci.

A svájci szövetségi vámszolgálat előzetes becslései azt mutatják, hogy az utóbbi hetekben megnőtt azoknak az elfogott illegális bevándorlóknak a száma, akik többnyire eritreai, szomáliai és nigériai származásúak és Ticinón keresztül próbáltak bejutni az országba. Május 30. óta több mint 3400 illegális bevándorlót fogtak el a svájci hatóságok. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.