Akkorát ütött a Liget kopasza Gulyás Márton kezére, hogy meg kellett műteni

politika
2016 július 07., 06:32
comments 308
photo_camera Gulyás Márton korábban a bíróságon, a választási irodánál történt akció miatt. Fotó: Botos Tamás

Gulyás Márton aktivista szerda reggel kapott értesítést a Ligetvédő-csoporttól, hogy rendőrök szállták meg a tábort. Mivel két éve rendszeresen foglalkozik a Városliget sorsával, most is kiment, ott töltötte a nap nagy részét, és részt vett a tüntetésen is.

Ez volt az a tüntetés, ahol az egyik beszéd alatt a tüntetők egy része megpróbált visszajutni az ekkor már kopaszok által védett területre, dulakodás is kezdődött.

Gulyás úgy döntött, az Olof Palme-sétánynál lévő szakaszon leszedi a kerítésen lévő vásznat, hogy kívülről is lehessen látni, mi történik bent. Miközben ezt szedte le, az egyik biztonsági őr sisakjával hatalmasat ütött a kezére. Már akkor is érezte, hogy nagyon fáj, az este végén a mentős viszont azt mondta neki, ezzel mindenképpen orvoshoz kell mennie.

Az Országos Baleseti és Sürgősségi Központban kiderült, a bal kisujjából levált egy csontdarab, meg is kellett műteni, és dróttal rögzíteni a levált csontdarabot.

link Forrás

Mivel ez súlyos testi sértésnek minősül, a kórház értesítette a rendőrséget, akik még éjjel felvették Gulyás vallomását.

Az egyik ligeti videón az is látszik, ahogy Tóth Csaba, a biztonsági emberek főnöke Gulyással kiabál.

link Forrás

Kiderült, ez már az ütés után készült, nem ő volt a tettes. Tóth a videón kést emleget ("Gyere ide Gulyás Máté! Kés van nálad?"). Megkérdeztük erről is Gulyást, aki elmondta, nem volt nála kés, a körülötte lévő emberektől kért valamilyen eszközt a vászon levágásához, ekkor kapott egy kis bicskát, de azt csak a vászonhoz használta, ember ellen semmilyen módon nem.

Gulyás azt mondta, az esettől függetlenül ugyanúgy folytatja a tiltakozást.

Nem ez az első eset, hogy a ligetes kopaszok bedurvultak: Komáromy Gergely aktivistát egyikük sunyin gyomron vágta. A Városliget Zrt. akkor feljelentést is tett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.