Lemondtak Spéder emberei a takarékszövetkezeti integráció éléről

gazdaság
2016 július 08., 13:50
comments 45

Lemondtak tisztségükről a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének (SZHISZ) igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjai, jelentették be a szervezet pénteki közgyűlésén.

Ez a szervezet az egészen a közelmúltig a Spéder Zoltán által vezérelt takarékszövetkezeti integráció központi szervezete, vezetője (ügyvezető és igazgatósági elnök) Lontai Dániel volt. Őt jellemzően Spéder Zoltán emberének tartják.

photo_camera Németh Lászlónét nyugdíjazták, Spéder kegyvesztett lett, Lontai Dániel (jelölve) lemondott – már csak Orbán maradt velünk.

A többi lemondtó tisztségviselő: Nagy Csaba és Polacsek Csaba ig-tagok, Lipcsei János, Eőry Gábor, és Alföldi Ferenc fb-tagok.

Az új tisztségviselőket a július 18-ára összehívott közgyűlésen választják meg, addig a jelenlegi tagok folytatják munkájukat. A tagok elfogadták az integrációs szervezet alapszabályának módosítását - közölte az SZHISZ az MTI-vel.

Bártfai-Mager Andrea frissen kinevezett postaügyért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztos is szólt a közgyűlésen.

Nem mondott sokat, az MTI szerint hangsúlyozta, az integrációs folyamatban egy szakasz lezárult. A kormánybiztosságon "az integráció értékeire alapozva" a jövő héttől "stratégiaalkotó munka" kezdődik, melynek során áttekintik azon területeket, amelyek nem megfelelően működnek, vagy "további fejlesztésre szorulnak". A kormánybiztos a szeptember 15-éig tartó munkában az integráció minden tagjának és az integráció központi szerveinek aktív közreműködésére számít.

Az SZHISZ igazgatóságának javaslatára - a felügyelettel való együttműködés kiszélesítése érdekében - az alapszabályban rögzítették, hogy a szervezet igazgatóságának ülésein a Magyar Nemzeti Bank képviselője állandó meghívottként, tanácskozási joggal vehet részt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.