Lemondtak Spéder emberei a takarékszövetkezeti integráció éléről

gazdaság
2016 július 8., 13:50
comments 47

Lemondtak tisztségükről a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének (SZHISZ) igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjai, jelentették be a szervezet pénteki közgyűlésén.

Ez a szervezet az egészen a közelmúltig a Spéder Zoltán által vezérelt takarékszövetkezeti integráció központi szervezete, vezetője (ügyvezető és igazgatósági elnök) Lontai Dániel volt. Őt jellemzően Spéder Zoltán emberének tartják.

photo_camera Németh Lászlónét nyugdíjazták, Spéder kegyvesztett lett, Lontai Dániel (jelölve) lemondott – már csak Orbán maradt velünk.

A többi lemondtó tisztségviselő: Nagy Csaba és Polacsek Csaba ig-tagok, Lipcsei János, Eőry Gábor, és Alföldi Ferenc fb-tagok.

Az új tisztségviselőket a július 18-ára összehívott közgyűlésen választják meg, addig a jelenlegi tagok folytatják munkájukat. A tagok elfogadták az integrációs szervezet alapszabályának módosítását - közölte az SZHISZ az MTI-vel.

Bártfai-Mager Andrea frissen kinevezett postaügyért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztos is szólt a közgyűlésen.

Nem mondott sokat, az MTI szerint hangsúlyozta, az integrációs folyamatban egy szakasz lezárult. A kormánybiztosságon "az integráció értékeire alapozva" a jövő héttől "stratégiaalkotó munka" kezdődik, melynek során áttekintik azon területeket, amelyek nem megfelelően működnek, vagy "további fejlesztésre szorulnak". A kormánybiztos a szeptember 15-éig tartó munkában az integráció minden tagjának és az integráció központi szerveinek aktív közreműködésére számít.

Az SZHISZ igazgatóságának javaslatára - a felügyelettel való együttműködés kiszélesítése érdekében - az alapszabályban rögzítették, hogy a szervezet igazgatóságának ülésein a Magyar Nemzeti Bank képviselője állandó meghívottként, tanácskozási joggal vehet részt. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt