Neymar megúszta a korrupciós vádakat

Pénteken a madridi legfelsőbb bíróság felmentette a Barcelona brazil csatárát és apját az ellenük megfogalmazott korrupciós és adócsalási vádak alól.

Az Barcelona először azt állította, hogy 57 millió eurót fizettek ki a Neymarért 2013-ban, de aztán kiderült, hogy ennél jóval több pénzről volt szó, nagyjából 100 millióról. Ennek az összegnek a jelentős része azonban nem a Santoshoz került, a 40 százaléka például egy DIS nevű brazil befektetési csoporthoz.

Neymar - Fotó: Albert Llop / Anadolu Agency

A DIS beadványára indult eljárás lezárásaként a madridi legfelsőbb bíróság pénteki ítélete bűncselekmény hiányában felmentette a csalás és a korrupció vádja alól Neymar mellet a menedzsereként működő apját, valamint a Barcelonát is.

Az ítélet csak erre az egy ügyre vonatkozik. Ugyanakkor egy júniusi ítélet szerint a Barcelonának utólag 13,6 millió eurót, illetve 5,5 millió euró bírságot kellett fizetnie, mivel többmilliós adójárulékot nem fizettek be az üzlet után.

A klub korábbi elnöke, Sandro Rosell 2014 januárjában éppen a Neymar átigazolásával kapcsolatban kirobbant adócsalási ügy miatt mondott le, de most az ellene, de ugyanúgy belebukott a Santos elnöke. Odilio Rodrigues is. (BBC/MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.