Sokkal többért kelhet el Nagy Ádám, mint amiről eddig szó volt

futball
2016 július 10., 12:40
comments 50
  • Az olasz sportsajtó szerint 5 millió euró a magyar középpályás ára.
  • Ezt azért nem szabad készpénznek venni.
  • A  Palermo az utolsó pillanatban próbál ráígérni a Bolognára.

Ha igaz, amit a mai olasz sportlapok állítanak, Nagy Ádám lesz minden idők messze legnagyobb összegért elkelt magyar Nb1-es focistája. Eddig Németh Krisztián volt a csúcstartó, akiért 3 millió eurót adott a Liverpool az MTK-nak, Dzsudzsák Balázs 2,5 millióért ment a Debrecenből Eindhovenbe, Gera pedig 2,25 millióért a Fradiból a West Bromba.

Bolognában élő focimániákus olvasónk, Attila figyelmezetett arra, hogy a helyi sajtó szerint egyrészt 5 millió euró Nagy ára, másrészt, bár a Bologna-üzlet gyakorlatilag biztos, az utolsó pillanatban képbe került a Palermo is, amely állítólag amellett, hogy ugyanúgy megadná a Fradinak az ötmilliót, ráígért a játékos fizetésére. A QS Sport című lap szerint Nagy a Bolognától öt éven át évi 400 ezer eurós (124 milliós) bért kapna, ami a bónuszokkal felmehetne 5-600 ezerre. A Palermo ennél adna többet, arról nem írnak, hogy mennyivel.

A Palermóban játszik, vagyis nem játszik a fiatal debreceni Balogh Norbert, akit a magyar fél adatai szerint 2,2 millió euróért vettek meg tavaly, miközben az olasz klub elnöke 5 milliós árról beszélt. A DVSC később azt mondta, hogy az 5 millió úgy jön ki, ha a valós vételárhoz hozzáadjuk Balogh összes fizetését, amit a szerződése alatt kapni fog. Éppen ez int óvatosságra a bolognai sztoriban, az eddig ismert, 2 milliós vételárhoz hozzáadva a bónusszal megnövelt fizetés ötszörösét ugyanis pont az 5 milliós érték jön ki.

Az észak-olasz Bologna ugyanakkor sokkal konszolidáltabb klub, mint Maurizio Zamparini Palermója, ahol az extrém nyilatkozatairól híres elnök imád összevissza beszélni, a QS Sport pedig kifejezetten átigazolási díjként emlegeti az ötmilliós összeget..

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.