Peter Thiel startup-milliárdos és Tim Tebow amerikai focista is fellép a republikánus jelölőgyűlésen

külföld
2016 július 14., 11:34
comments 54
Fotó: Rob Kerr / AFP
photo_camera Donald Trump. Fotó: Rob Kerr / AFP

Csütörtökön véglegessé és hivatalossá vált, hogy kik mondanak beszédet a Republikánusok hivatalos jelölőgyűlésén, a konvención, amit jövő héten tartanak Ohio állam Cleveland városában, és ugyan elhúzta az időt a szervezők csapata, de végül nagyon erős lesz a műsor.

Az elnöjelölt három témára építi majd a rendezvényt: az Egyesült Államok bengázi támadása elleni 2012-es támadás, Clintonék és a határvédelem lesznek a legfontosabb alapjai a beszédeknek.

Donald Trumpnak aktív, országos ismertségű politikusok közül kevesebbeket sikerült megnyernie ,de így is ott lesz Rudy Giuliani, New York egykori polgármestere és az egykori riválisok közül fellép Ted Cruz és Newt Gingrich is. Peter Thiel (Chip Somodevilla/Getty Images)

A legnagyobb politikán kívüli név a híres libertariánus üzletember, Peter Thiel, aki a legutóbbi konvenció előtt még Ron Pault támogatta. Thiel a Facebook első nagyobb befektetője volt, később ő alapította meg a Paypalt. Legutóbb akkor írtunk róla, amikor kiderült:_ő bátorította Hulk Hogant a Gawker elleni perre, hogy kinyírja Nick Dentont és cégét, amiért arról írogattak, hogy homoszexuális.

Legalább ekkora durranás a Denver Broncos egykori irányítója, a 28 éves korára már legendássá vált Tim Tebow fellépése. A legutóbb Philadelphiában játszó Tebow arról lett híres, hogy térdre ereszekdve imádkozott meccs előtt, után és minden TD-nél. Miatta tiltották be, hogy a játékok a fényvisszaverődés elleni szemfestést szöveges üzenetekre használják, mert többször bibliai igehelyeket pingált a szeme alá.

Rajtuk kívül is lesznek izgalmas felszólalók. Színpadra lép például Natalie Gulbis, a világranglista 484. helyén álló női golfozó és Dana White, a legnagyobb amerikai MMA-szervezet, a Ultimate Fighting Championship elnöke. Természetesen beszél majd Melania Trump, az elnökjelölt felesége is, és az egyelőre háttérben tartogatott alelnök-jelölt. (New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.