Az Iszlám Állam vállalta a nizzai merényletet

külföld
2016 július 16., 09:26
comments 52

Kellett hozzá két nap, de szombat reggel az Iszlám Állam hírügynöksége bejelentette, hogy a terrorállam áll a 84 embert meggyilkoló nizzai merénylet mögött. Az Amak közölte, "az Iszlám Állam katonája volt" a bérelt teherautóval a francia nemzeti ünnepen rengeteg gyalogost elgázoló férfi.

photo_camera AFP PHOTO / BORIS HORVAT

A francia hatóságok egyelőre nem erősítették meg ezt az állítást, de az Iszlám Állam elkövetőire részben az is jellemző, hogy önmagukban radikalizálódnak, és a szervezettel való formális kapcsolat nélkül hajtanak végre terrorcselekményeket.

Szombat bejelentette a francia rendőrség, hogy a két pénteki letartóztatás után szombat még három embert őrizetbe vettek Nizzában. A pénteken őrizetbe vettek egyike a tettes, Mohamed Lahouaiej Bouhlel felesége volt, a maiak pedig valószínűsített segítői. (Telegraph, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.