Meghalt Somló Tamás

gyász
2016 július 19., 05:14
comments 204
photo_camera Somló Tamás. Kép: somlotamas.hu

Meghalt Somló Tamás zenész, énekes, dalszerző, a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő alakja. A Locomotiv GT tagját 68 éves korában, évek óta tartó betegség után keddre virradóra érte a halál - közölte Presser Gábor, az LGT vezetője a család és a zenekar felhatalmazásával.

Somló énekes, basszusgitáros, szaxofonos és dalszerző is volt. Az LGT énekeseként a legismertebb, de játszott az Omega, az Atlasz a Kex zenekarokban is. Több szólólemeze is megjelent, olvasható a zenész oldalán.

Legsikeresebb dalai között van az Álomarcú lány, az Ülök a járdán, a Valamit mindig valamiért, a Primadonna.

link Forrás

1964-ben került az Omegához, majd cirkuszi zenebohóc lett. 1973-ban a Locomotív GT-ből kilépett Frenreisz Károly helyére került, és az együttes feloszlásáig tagja volt a csapatnak. Ezt követően hat évig Dániában dolgozott, majd Demjén Ferenc meghívására hazaérkezett. 1992-ben jelent meg elso szólólemeze.

link Forrás

2004-ben Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztet kapott.

Négy gyereke született, Dávid, Dani és Pali, az ikrek, és Lili.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.