Két értékes döntetlen után tizenegyesekkel búcsúzott a Fradi a Bajnokok Ligájától az albán második ellen

futball
2016 július 20., 20:16
comments 312

1-1-es döntetlennel ért véget a Ferencváros második, itthoni meccse az albán bajnokság második helyezettjével, a Partizana Tiranával a BL-selejtező első körében. (Azért nem az elsővel játszottak, mert azt a csapatot kizárták.)

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
photo_camera Böde Dániel. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd.

Mivel az első meccsnek is ez volt az eredménye, ezért hosszabbítás után jöttek a tizenegyesek. Azt pedig elvesztette a Ferencváros 1-3-ra. A Fradi játékosai közül Gera, Sesták és Ramírez is kihagyták büntetőjüket, csak Nagy Dominik talált be.

Gera a 14. percben egyébként értékesített egy büntetőt, azzal vezetett 1-0-ra a Fradi. Az albánok a Ferencváros új német hátvédjének öngóljával egyenlítettek: Hüsing a negyvenedik percben nyúlt rosszul a labdába, pontosabban bombasztikus öngólt lőtt.

link Forrás
Csalódott ferencvárosiak a kiesés után. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
photo_camera Csalódott ferencvárosiak a kiesés után. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A második félidőben alig tudott veszélyeztetni a papíron sokkal erősebb magyar bajnok, így az albánok a rendes játékidőt és a hosszabítást is kihúzták. (Sőt, a Fradinak még szerencséje is volt, hogy a játékvezető nem vette észre Gera tizenhatoson belüli kezezését.)

Nagy Dominik a földön. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
photo_camera Nagy Dominik a földön. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A tizenegyeseket az albán kapus, Hoxha kezdte, és szemtelenül, szinte megalázóan lőtte be Dibusz mellett. Hoxha ezután kifogott három magyar tizenegyest. A magyar bajnok ezzel kiesett a Bajnokok Ligájából, az albánok játszhatnak az osztrák Red Bull Salzburggal a második selejtezőkörben.

Groupama Aréna, 8756 néző, v: Tohver (észt)
Gólszerzők: Gera (14., 11-esből), illetve Hüsing (40., öngól)

Ferencváros:
Dibusz – Dilaver, Hüsing, Leandro, Ramírez – Pintér (Nagy D., a szünetben) – Varga R. (Sesták, a szünetben), Gera, Trinks (Djuricin, 66.), Lovrencsics – Böde

Partizani Tirana:
Hoxha – Ibrahimi, Krasniqi, Arapi, Kalari – Ramadani – Vila, Batha (Ekuban, 26.), Trashi, Torassa (Atanda, 71.) – Fili (Bardhi, 82.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.