Magyar halálos áldozata is van a müncheni merényletnek

Terrorizmus
2016 július 23., 13:41
comments 466

Münchenben péntek este egy 18 éves iráni-német kettős állampolgár merénylő kilenc embert megölt, 27 embert megsebesített, majd végzett magával. A hatóságok nem találtak kapcsolatot a fiú tette és vallási fanatizmus mögött, valószínűleg személyes szándék vezérelte, a lakásán több tömeggyilkossággal foglalkozó cikket is találtak.

A müncheni magyar főkonzulátus most arról értesült, hogy a halálos áldozatok között van egy magyar állampolgársággal is rendelkező fiatal férfi. A főkonzulátus kapcsolatban áll a családjával.

Egyelőre csak szóban tájékoztatták főkonzulátust arról, hogy a holttestek azonosításakor egy kettős állampolgárságú áldozatot is találtak, az írásos megerősítés még nem érkezett meg, mondta Szijjártó Péter az MTI-nek szombaton.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.