Letartóztatták a müncheni ámokfutó egyik barátját

külföld
2016 július 24., 18:45
comments 76

A 16 éves fiút közvetlenül a pénteki lövöldözés után önként jelentkezett a rendőrségen. A nyomozók szerint tudhatott arról, mire készül a barátja. Azóta már kihallgatták. A rendőrség most feljelentés elmulasztása miatt nyomoz ellene. A második kihallgatásán már ellentmondásokba keveredett.

A rendőrök most azt vizsgálják, hogy a fiúnak közele lehet-e ahhoz a Facebookon meghirdetett találkozóhoz, amit a müncheni pályaudvar közelébe szerveztek vasárnapra. Ugyanis a felhívás nagyon hasonlított arra, mint amit a 18 éves ámokfutó tett közzé korábban, hogy az embereket ahhoz a McDonald's-hoz hívja, ahol lövöldözni kezdett.

Péntek este a 18 éves David S. lövöldözni kezdett a müncheni Oylmpia bevásárlóközpontnál, és kilenc emberrel végzett. Valószínűleg régóta készülhetett a támadásra, a nyomozók szerint erre az alkalomra egy külön kiáltványt is írt. (Spiegel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.