Elárultak néhány újdonságot a Pokémon Go fejlesztéséről

Óriási Pokémon Go-bréking van: John Hanke, a játékot gyártó Niantic vezérigazgatója a hétvégi San Franciscó-i Comic-conon a ComicBook.com tudósítása szerint elárult pár infót arról, merre, hogyan fejlődik tovább a játék, amely gyakorlatilag béta állapotban is letarolta a világot. Hanke azt mondta, hogy nem számítottak ekkora őrületre, és most óriási erőkkel dolgoznak azon, hogy a szervereik bírják a rohamokat. Mielőtt az új fícsöröket beizzítják, stabilizálni szeretnék a működést. Például meg kellene gyógyítani a Pokémon-radart.

Lesznek újabb ritka Pokémonok. Hanke megerősítette, hogy még nem tűnt föl minden megszerezhető Pokémonfajta. Egyelőre 151 féle színes lény van a játékban, ebből még csak 145-öt találtak meg a világon pokémonozgató százmilliók.

Nagyon fontosak lesznek a Pokémon-csapatok. A sárga, a piros és a kék csapatnak is van egy-egy Legendary Bird Pokémonja. Azt még nem árulta el a vezérigazgató, hogy mit lehet majd csinálni a csapatokkal, de nagyon fontossá válnak a fejlődő játékmenetben, és hamarosan bejelentik majd, hogy mi lesz ezekkel. Az is biztos, hogy a csapatvezetők utasításokat adnak majd a játékosoknak.

A Pokéstopokat Pokémon centerekké lehet majd alakítani, ahol gyógyítani, ápolni lehet majd a Pokémonokat, ahogy a korábbi (Go előtti) videojátékokban.

A játékosok már észrevették például, hogyha egy Eevee-nek Pyro, Rainer vagy Sparky nevet adnak, akkor a Pokémon Flareonná, Vaporeonná illetve Jolteonná fejlődik. Hasonló rejtett trükkök (easter eggek) vannak még a játékban, nem fedeztek föl mindent a pokémonisták.

Hanke megerősítette hogy lesz a játékban Pokémon-csere-berélés, a San Franciscó-i Comic-conon vasárnap pedig a cég bemutatta, milyen karakterek vezetik majd az egyes Pokémon-csapatokat. Íme:

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.