Alig másfél százan kaptak idén menekültstátuszt Magyarországon

migráció
2016 július 26., 12:54
comments 213

A Központi Statisztikai Hivatal frissen megjelent tanulmánya szerint 2016 első felében

22 491 menekültkérelmet regisztráltak a magyar hatóságok.

A kérelmezők közül a legtöbben Afganisztánból (8 380), Pakisztánból (3 392) és Szíriából (3 389) valónak vallották magukat. A több mint huszonkétezer kérelem közül

152-t bíráltak el pozitívan.

Harminckilenc ember kapott menekült, százkilenc oltalmazott, négy pedig befogadott státuszt idén Magyarországon. Tavaly 502 fő menekültkérelmét fogadták el a magyar hatóságok.

A KSH adatai szerint az év elején

4400 menekültstátusszal rendelkező ember élt Magyarországon,

ami a népesség 0,04 százaléka. Az EU tagállamaiban ez a szám  408 ezer fő volt, ami a teljes népesség 0,08 százalékának felel meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.