Doppingolt, kizárják a Nemzeti Vágtáról a ceglédi önkormányzat lovát

2016 július 26., kedd 15:42
123

A Ceglédi Panoráma még múlt héten azt írta, hogy eltilthatják a ceglédi fideszes önkormányzat által nevezett lovat a Nemzeti Vágtától, mert doppingolt.

Bob Herceg Brunó és Szabó Levente. Fotó: Szokolai Attila / Ceglédi Panoráma

Bob Herceg Brúnót

a verseny honlapja szerint az önkormányzat nevezte a június 19-i ceglédi előfutamra, és Szabó Levente alatt második helyen kvalifikálta magát a nagydöntőre.

A helyi lap megneszelte, hogy a Füle tanyáról kölcsönzött állat állítólag több több gyulladáscsökkentőt kapott a megengedettnél, és ezért doppingvétség miatt eltiltják.

A nevezéseket kezelő Bendes Csaba a lapnak elismerte, hogy egy ceglédi versenyzőt eltiltanak a továbbirészvételtől, de csak július 25-re ígért hivatalos tájékoztatást. A hír azóta nem került ki a verseny honlapjára, de a szervező hétfő a Panoráma kérdésére elég indulatosan ugyan, de megerősítette az eget rengető hírt.

Ceglédre egyébként rájár a rúd, ha a vágtáról van szó: négy éve az ópusztaszeri előfutamon a város lova gödörbe lépett, leszakadt egy patája és emiatt később el kellett altatni. (Ceglédi Panoráma)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt