Az ISIS tagjai túszokat ejtettek egy francia templomban, megölték a papot

2016 július 26., kedd 8:57
887
  • Az "Iszlám Állam katonáinak" nevezik a két támadót, akik túszokat ejtettek egy templomban Saint-Etienne-du-Rouvray-ben, és elvágták a pap torkát.
  • Mindkét támadót lelőtték.


Két késekkel felfegyverzett férfi ejtett foglyul öt embert Észak-Franciaországban, Saint-Etienne-du-Rouvray-ben egy katolikus templomban. Egy pap, két nővér, és a hívek voltak a túszok között. Egy hatodik ember elmenekült, ő értesítette a hatóságokat.

A 84 éves papot, Jacques Hamelt megölték a túszejtők, egy rendőr szerint elvágták a torkát.

A helyszínre érkező rendőrök lelőtték a túszejtőket, mindketten meghaltak. Többen megsérültek, egyikük élet és halál között van.

François Hollande elnök és Bernard Cazenevue a helyszínre érkeztek. Hollande azt mondta, a támadók az Iszlám Állam tagjainak nevezték megukat. Az Iszlám Állam vállalta a támadást.

A nyomozást a terrorellenes egységek vezetik.

Manuel Valls miniszterelnök szerint a barbár támadás minden katolikus, és egész Franciaország ellen irányult. A támadást Ferenc pápa is barbárságnak nevezte.

A BBC szerint az egyik támadó rajta volt a francia hatóságok terrorlistáján. Ebben az esetben viszont kérdés, hogyan közelíthette meg egy késsel a templomot. (BBC, Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt