Erdogan szerint a puccsistákkal vannak, akik kritizálják a tömeges letartóztatásokat

külföld
2016 július 29., 15:34
comments 77

Méltatniuk kellene Törökországot, hogy megakadályozta a puccskísérletet, nem pedig kritizálni, mondta Recep Tayyip Erdogan elnök pénteken. Visszautasított azokat a nyugati bírálatokat, amik az államcsínyt követő tömeges letartóztatások és tisztogatás miatt érik a török vezetést. Erdogan szerint

a török vezetést bírálók a puccsisták oldalára állnak.

A tisztogatások, elbocsátások még mindig tartanak: pénteken a munkaügyi minisztérium is bejelentette, hogy 1300 dolgozójukat vizsgálják a puccskísérlet miatt. Izmirben az ügyészség pedig több mint kétszáz rendőr ellen adott ki elfogatóparancsot.

photo_camera Ercin Top / Anadolu Agency

Efkan Ala török belügyminiszter a TRT Haber állami tévécsatorna adásában közölte, hogy

a július 15-i törökországi puccskísérlet óta összesen 18 ezer embert vettek őrizetbe.

Közülök háromezret rövid időn belül elengedték, de 9677 ember előzetes letartóztatását elrendelték. Ala elmondta, hogy

ötvenezer ember útlevelét vonták be az országban.

(MTI/Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.