Hitlerhez hasonlítja Merkelt egy kormánypárti török lap

2016 augusztus 1., hétfő 14:51
120

Egy nappal az után, hogy Kölnben Németországban élő törökök tízezrei tüntettek Recep Tayyip Erdogan elnök mellett, de a németek nem engedélyezték, hogy a török államfő videoüzenetben, élőben szóljon a tömeghez, sajtóhadjárat indult Németország és Angela Merkel ellen.

Az Aksam című török lap címlapján "Németország Erdogantól való félelméről" írt. A nagybetűs címsor így szólt: "Heil Merkel". A lap Merkelt Hitler-bajusszal ábrázolta, a német politikus jobb karját náci üdvözlésre lendítette.

Fotó: Linda Say

Aksam a helyi kormánypárti sajtó lapja, nem nagyon jelennek meg benne olyan cikkek, melyek az AKP-nak ne felelnének meg. Ehhez a körhöz tartozik a Yeni Akit is, amelynek a főcíme így hangzott: "Németország nem barát, hanem ellenség".

Az ankarai külügyminisztérium ugyanakkor Németországot még mindig egyik legfontosabb szövetségesesnek nevezi.

Ezzel együtt a viszony egy ideje már elég éles: a német parlament alsóházában az örmények elleni genocídiumról június 2-án elfogadott határozat jelentette eddig a mélypontot a kapcsolatokban. A török lapok akkor sem fogták magukat vissza a náci hasonlatokkal. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt