Pornóérzékelő berendezést vásárolt az ugandai kormány

külföld
2016 augusztus 04., 20:02
comments 82

Az etikáért felelős miniszter, Simon Lokodo tájékoztatása szerint 88 ezer dollárt (24 millió forintot) fizettek egy dél-koreai cégnek a pornóérzékelőért, ami az ország szigorú pornóellenes törvényeinek betartatását fogja segíteni.

Ugandában akár 10 év börtönre is ítélhetik, akinek a telefonján vagy gépén pornót találnak.

A QZ cikke felhívja a figyelmet, hogy miközben az ismeretlen elven működő pornóérzékelőért ennyit fizettek, az országban májusban tönkrement az utolsó sugárterápiás berendezés, így a daganatos betegeket azóta sem tudják kezelni. Arról egyelőre nincs hír, hogy azt mikor vagy mennyi pénzből pótolnák.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.