Egymást érik a vidámpark-balesetek Amerikában

Rollo Coaster nyugalmi állapotban. Foto: Wikipedia.

Öt nap alatt négy súlyos balesetről jött hír különböző amerikai vidámparkokból és élményparkokból. Csütörtökön egy kisfiú repült ki egy hullámvasútból Pennsylvania állam Pittsburgh városában. A család kérésére a gyerek állapotáról a helyi gyermekkórház nem adott tájékoztatást, de a jelek szerint életben van.

A vidámpark sem árult el sok részletet az esetről, csak annyit, hogy a régi stílusú, fából készült Rollo Coaster hullámvasúton történt az eset valamikor csütörtökön a déli órákban. Ez tényleg egy old school vasút: 1938-ban épült, biztonsági öv nincs rajta, de a hatóságok épp egy hete vizsgálták meg, és biztonságosnak találták.

Vasárnap egy 10 éves kisfiú halt meg egy élményparkban Kansas Cityben, miután lecsúszott a világ leghosszabb, "Verrückt" néven ismert vízicsúszdáján. Ohio államban két utas megsérült a Cedar Point hullámvasút-paradicsomban technikai hiba miatt, hétfőn Tennesseeben három gyerek esett ki egy óriáskerékből, ketten közülük jelenleg is kritikus állapotban vannak. (CNN)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.