Egymást érik a vidámpark-balesetek Amerikában

Rollo Coaster nyugalmi állapotban. Foto: Wikipedia.

Öt nap alatt négy súlyos balesetről jött hír különböző amerikai vidámparkokból és élményparkokból. Csütörtökön egy kisfiú repült ki egy hullámvasútból Pennsylvania állam Pittsburgh városában. A család kérésére a gyerek állapotáról a helyi gyermekkórház nem adott tájékoztatást, de a jelek szerint életben van.

A vidámpark sem árult el sok részletet az esetről, csak annyit, hogy a régi stílusú, fából készült Rollo Coaster hullámvasúton történt az eset valamikor csütörtökön a déli órákban. Ez tényleg egy old school vasút: 1938-ban épült, biztonsági öv nincs rajta, de a hatóságok épp egy hete vizsgálták meg, és biztonságosnak találták.

Vasárnap egy 10 éves kisfiú halt meg egy élményparkban Kansas Cityben, miután lecsúszott a világ leghosszabb, "Verrückt" néven ismert vízicsúszdáján. Ohio államban két utas megsérült a Cedar Point hullámvasút-paradicsomban technikai hiba miatt, hétfőn Tennesseeben három gyerek esett ki egy óriáskerékből, ketten közülük jelenleg is kritikus állapotban vannak. (CNN)