Feloszlatták Corleone önkormányzatát, mert teljesen bekebelezte a maffia

külföld
2016 augusztus 12., 04:06
comments 49

Corleone nemcsak a Keresztapa-trilógiában szereplő család neve, hanem egy 12 ezer fős település is Szicíliában, Palermo közelében. A város neve alapján nem meglepő módon, Corleone a rettegett szicíliai maffia, a Cosa Nostra egyik központja. Itt született a 80-as évek két nagy olasz maffiavezére: Salvatore Riina és Bernardo Provenzano. A Traktor becenevű Bernardo a maffián belüli Corleonei Klán feje volt, és 2006-os letartóztatásig a rendőrség szerint az egész Cosa Nostrát ő irányította. A múlt hónapban halt meg.

Riina és Provenzano vezetésével a corleoneiek véres leszámolásokban végeztek egy rivális palermói klánnal, és ezután évekre Corleone lett az olasz szervezett bűnözés fővárosa.

photo_camera Corleone látképe (Wikipédia)

A Corleonei Klán azonban a Traktor letartóztatása után is erős maradt, olyannyira, hogy mostanra már teljesen a maffia határozta meg Corleone városka működését. Ezért is döntött úgy a római kormány, hogy egy központi rendelettel feloszlatja a helyi önkormányzatot.

Kiderült, hogy az önkormányzatban többen is dolgoznak, olyanok, akik elsősorban a maffiához hűek, ráadásul a polgármester testvére is fontos ember volt a Corleonei Klánban.

A városban a lakosok is inkább a maffia erejét tisztelték, mint bármi mást, a vallási körmenetek is megálltak általában Salvatore Riina, a Corleonei Klán legtekintélyesebb élő tagjának háza előtt, hogy leróják tiszteletüket a maffiózó felesége előtt. Riina, aki Bernardo Provenzano letartóztatása után átvette a klán vezetését, jelenleg börtönben van, és küzd a rákkal. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.