Erdogan terroristákat támogat

külföld
2016 augusztus 16., 14:33
comments 181

Az ARD csatorna szerezte meg a német kormány egyik nem nyilvános jelentését, amiben az áll, hogy

a török kormány évek óta együttműködik iszlamista és terrorista szervezeteket a Közel-Keleten.

A dokumentum szerint 2011-ben kezdődött, és azóta egyre szélesebb körben folyik ez a tevékenység, amit Recep Tayyip Erdogan elnök tevékenyen támogat. A jelentés feleleveníti, hogy a török kormányzó párt, az Igazság és Fejlődés Pártja maga is nyitott a szélsőséges iszlamizmusra, többször nyilvánosan is szolidaritásukról biztosították és támogatták az egyiptomi Muzulmán Testvériség mozgalmat, vagy a Gázai övezetet ellenőrző palesztin, radikális Hamászt, amit az EU 2003-ban nyilvánított terrorszervezetnek.

AFP PHOTO / JACK GUEZ
photo_camera AFP PHOTO / JACK GUEZ

A dokumentum szabadon elérhető részében Ole Schröder belügyminisztériumi államtitkár azt írta, hogy államérdekből nem teszik közzé az egész szöveget. A menekültválság kezdete óta a német vezetés tudatosan tartózkodik a törökországi politikai folyamatok bírálatától. (Politico/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.