Poros, véres, és azt se tudja, hol van: a szíriai polgárháború új arca

külföld
2016 augusztus 18., 05:54
comments 557

Szerdán árasztották el a közösségi médiát egy szír kisfiúról készült fényképek és videók:

link Forrás

A felvételen az ötéves Omar Daknis látható, akit éppen kimentettek a romok alól egy légicsapás után. Daknis Aleppó ellenzéki kézen lévő részében élt, itt érte a kormányerők légitámadása, amiben amúgy hárman életüket is vesztették.

A felvételeken látszik, hogy Daknis teljesen zavarban van, azt se tudja, hogy hol van és mi történt vele. A fejét, sérülését is csak hosszú másodpercekkel azután kezdi tapogatni, hogy beültették a mentőautóba.

A Telegraph tudósítója, Raf Sanchez, aki elsőként közölte a képét a Twitteren, később még egy képet feltett Daknisról. Ezen már bekötötték a sebeit:

link Forrás

Daknis kimentéséről videó is készült:

link Forrás

A videót feltöltő aktivisták szerint Daknis az al-Katerzsi negyedben élt, ahol szerda késő éjjel több légicsapást is végrehajtottak a rezsimpárti erők. A Telegraph beszámolója szerint Daknist az M10 kórházba szállították, ahol kitisztították a sebeit, ellátták, majd el is engedték. A kórházban, amit szerdán szintén találat ért, 12 másik gyereket is ápolnak. (Via Mashable, Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.