Lehet, hogy Usain Bolt letaszította Bob Marley-t a legnagyobb jamaicai trónjáról?!

2016 augusztus 21., vasárnap 16:10
76

Eddig nem igazán volt kérdés, hogy ki a valaha élt legnagyobb jamaicai: természetesen Bob Marley, a reggae legnagyobb világsztárja volt a válasz.

Most viszont Usain St. Leo Bolt elképesztő olimpiai tripla triplája után sokan elbizonytalanodtak, amiből szinte nemzettudati válság lett, összegez a Qz.com.

Fotó: Eddy Lemaistre/KMSP/DPPI

Egyre többen pedzegetik, hogy Bolt talán nagyobb, mint Marley.

Jermaine Taylor USA-ban játszó jamaikai focista például úgy látja, „persze, Marley egy legenda és egy szupersztár, de a fiatalabb generációnak már Bolt fontosabb, hiszen ő a leggyorsabb ember a világon.” Egy baptista lelkész, Marvia Lawes szerint Boltnál sokat számított, hogy az egész ország szeme előtt nőtt fel, miközben Marley emléke lassanként halványulni kezdett. Boltnál az is előny, hogy ő nem rasztafári a keresztény többségű országban, ellenben Marleyval, akinél ez nehezítette az általános elfogadottságot.

És hát ki tudna ma ilyet kiváltani egy országból:

Mások viszont továbbra is inkább Marley-pártiak. Nadine Blair rádiós műsorvezető szerint például Bob Marley albumait a halála után három és fél évtizeddel is vásárolják és hallgatják, ezért neki sokkal komolyabb hatása van a világra. Egy diák, Kennesha Jones pedig azt nyilatkozta, hogy szerinte Bob Marley a dalaival többet tett azért, hogy egyesítse az emberiséget, ami egy atlétától túl nagy elvárás lenne.(Qz)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt