"Nincs más választásom, visszaszolgáltatom keresztemet"

politika
2016 augusztus 22., 03:23
comments 66

után az ország egyik legkiválóbb ötvösművésze, Péter Vladimir is visszaadja Köztársasági Érdemkeresztjét Bayer Zsolt kitüntetése miatt, írja a hvg.hu. A Wladis ékszerek készítője, egykori egyetemi tanár levélben indokolta meg Áder János köztársasági elnöknek a döntését.

"Tudomásomra jutott, hogy bizonyos Bayer Zsolt nevű - rasszista, antiszemita, uszító - újságíró Köztársasági Érdemkereszt kitüntetésben részesült. Magam is kaptam ilyent, 2007-ben.

Ez így nincs rendjén. Arra nincs befolyásom, hogy nevezett személynek ne adassék ilyen tisztesség, de számomra nyilvánvaló, hogy nem óhajtok azonos dicsőség-közösséghez tartozni vele.

Nincs más választásom, visszaszolgáltatom keresztemet.

Péter Vladimir
Nyugalmazott egyetemi tanár
Tárgyalkotó művész"

Péter Vladimir a nyolcadik, aki visszaadja elismerését Bayer kitüntetése után.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.