Orbán megerősítette: Trumpot támogatja

2016 augusztus 23., kedd 12:15
205

A brazil Folha de S. Paulo lapnak adott interjút a magyar miniszterelnök, aki szerint ha az EU felrúgná a törökökkel kötött menekültügyi megállapodást, és újra migránsok indulnának meg Európa felé, nem lenne gond,

"mert a magyar határ Európa bejárati kapuja, és mi 100 százalékig megvédjük határunkat."

Orbán Viktor a beszélgetés során kiállt Recep Tayyip Erdogan török elnök mandátuma és Törökország stabilitása mellett.

"Ha Törökországban nincs stabilitás, az az egész régió problémája lesz. Támogatnunk kell a török kormányt,"

mondta a miniszterelnök. A lap úgy tudja, hogy José Serra brazil külügyminiszter megkérdezte a magyar kormányfőtől, hogy valóban Trumpot támogatja-e, amire Orbán Viktor úgy válaszolt:

"igen, Trump külpolitikája lenne a legjobb nekünk. A demokraták azt gondolják, hogy nem kell kontrollálni a migránsok Európába való belépését, és ez nagyon veszélyes. Trump védelmébe veszi a bevándorlók ellenőrzését. Továbbá ellenzi a más országokban való demokráciaépítést, és én ebben egyetértek vele."

Arra kérdésre, hogy az Európai Unió demográfiai problémáinak megoldásában segítene-e a menekültek érkezése, Orbán úgy reagált:

"Soha. Ők egy komolyabb problémát okozhatnak, mert párhuzamos társadalmat építenek ki Európában. A migránsok eltérő kulturális felfogással érkeznek, és ezek a párhuzamos társadalmak veszélyesek, és destabilizálják az EU országait. Szeretnénk, ha a magyar nép jellegében integrált társadalomként maradna meg".

(MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt