Végveszélyben a budapesti Planetárium a hétfői beázás miatt

Budapest
2016 augusztus 25., 04:37
comments 36

Nagyon nagy károkat szenvedett hétfőn egy beázás miatt a népligeti Planetárium, ami életveszélyessé vált, ezért be kellett zárni. A működtető Tudományos Ismeretterjesztő Társulat szerint

egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lesz a planetárium sorsa.

"Korábban többször volt beázás, de ilyen mértékű még soha. A tavaly júliusi vihar sem tett akkora kárt a létesítményben, mint a mostani esőzés" - mondta a Magyar Időknek Szmutku Antal, a TIT műszaki referense. Szerinte a tavalyi károk miatt ázhatott be most ennyire az épület. "olyan helyeken is befolyt a víz, ahol eddig még soha" - mondta Szmutku.

Bár a károk felmérése előtt nem lehet megmondani, hogy mennyiből, és mikorra lehetne helyrehozni azokat, de Szmutku nem tűnt bizakodónak. "Egyelőre bizonytalan, hogy fogadhatunk-e még egyáltalán látogatókat, és ha igen, mikor" - mondta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.