Sri Lankán lecsuktak egy srácot, aki feltörte az elnök honlapját, hogy halasszák az érettségit

bűnügy
2016 augusztus 30., 09:09
comments 29
photo_camera Foto: Wikimedia Commons

Sri Lanka szigetén rendőrök letartóztattak egy 17 éves srácot, aki feltörte Maithripala Sirisena elnök honlapját, hogy megannyi diáktársa nevében megüzenje, kéri, sőt követeli az emelt szintű érettségi azonnali halasztását. A hacker az egész oldalt blokkolta; aki a hivatal honlapjára látogatott a hétvégén, csak a halasztásért rimánkodó üzenettel találkozhatott.

Nem volt jó ötlet, ugyanis a nyomozók visszakövették, hogy honnan érkezhetett a támadás az oldalra, és a Colombo fővárostól keletre, 100 km-re fekvő Kadugannawa településen lecsaptak a renitens diákra.

Ő így valószínűleg már akkor sem vehetne részt a vizsgán, ha tényleg halasztanák a teszteket, mivel hétfőn őrizetbe vették a hatóságok, és akár 3 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik, plusz 2000 dollárnak megfelelő rúpia büntetést is meg kell fizetnie. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.