Az anyák ötöde megbánja utólag, hogy milyen nevet adott a gyerekének

életmód
2016 augusztus 31., 18:12
comments 405

Hiánypótló kutatás készült Nagy-Britanniában: a Mumsnet arra próbált választ találni, hogy az anyák mekkora része bánja meg utólag a névadást. Az eredmény meglepő: a szülők

18 százaléka adna inkább a gyerekének új nevet, ha tehetné.

Sőt, a válaszadók 9 százaléka azon is elgondolkodott, hogy megváltoztassa a gyereke nevét (ezt 2 százalékuk lépte meg, ami szintén nem kevés eset lehet).

( REUTERS/Toru Hanai)

De legalább ez hamar eldől: a megbánók összesen 55 százléka az első hat hét után már tudta, hogy nem volt jó ötlet a névválasztás (12 százalékuk "mindig is tudta").

A rosszul nevet választók 25 százaléka azért bánja utólag, mert túl gyakori a név, ötödük-ötödük mondja azt, hogy megmagyarázhatatlanul idegenkedik a gyereke nevétől, és azt, hogy rákényszerítettek arra a névre, amit sose szeretett. Tizedük panaszkodik arra, hogy a választott nevet nehéz kiejteni vagy kiolvasni. Azok sincsenek kevesen, akik a névnek azt a rövidítését nem szeretik, amit a gyereknél használni kezdtek.

És az aktuálisan leggyakrabban megbánt nevek:

Charlotte, Amelia, Anne,

a fiúknál pedig

Daniel, Jacob, James és Thomas.

(Guardian, Mumsnet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.