Szijjártó: támadás indult a keresztény európai civilizáció ellen

POLITIKA
2016 szeptember 01., 10:23
comments 364

Nagyon komoly támadás zajlik a keresztény európai civilizáció ellen, megállításához európai-orosz-amerikai összefogásra van szükség, ennek az összefogásnak pedig az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) a legfontosabb fóruma - mondta Szijjártó Péter külügyminiszter csütörtökön Berlinben, az EBESZ-tagállamok informális külügyminiszteri tanácskozása előtt.

Biztonsági válság alakult ki, és a 24. órában vagyunk - mondta Szijjártó, aki szerint elengedhetetlen egy közös európai hadsereg felállítása, az Iszlám Állam terrorszervezet elleni harc győzelemre vitele és az európai-orosz-amerikai összefogás - írja a nemzeti hírügynökség, az MTI.

A folyamat lépésről lépésre:

  • Egy csoport vagy egy bizonyos csoporthoz kapcsolódó jelenség az adott társadalom idealizált rendjét (hagyományos életmódját vagy alapvető értékrendszerét, konstruált, konszenzuális valóságát) fenyegető veszélyként tudatosul a társadalom tagjaiban.
  • A média szenzációkeltő és leegyszerűsítő bemutatása nyomán a fenyegetést hordozó csoport könnyen azonosíthatóvá válik. A médiának ez a tevékenysége autoritatív megoldásokat sürgető közhangulatot alakít ki.
  • A hatóságok erre az igényre törvényi szigorításokkal válaszolnak.
  • A fokozott intézményi és közfigyelemhatásra növekszik a jelenség regisztrált eseteinek száma, így legitimálva a rend helyreállítása érdekében tett lépéseket.
  • A morális pánik nyomot hagyhat a társadalom jogrendszerén, a társadalmi rend fenntartásával megbízott intézmények eljárásain, a társadalmi normák rendszerén.
  • A folyamat során alkotott szimbolikus képzetek beépülnek a társadalmi hiedelemrendszerbe, az itt kialakult népszerű képek leegyszerűsítő magyarázatot biztosítanak a társadalmi rendről szóló laikus elképzelések számára.

(Kitzinger Dávid: A morális pánik elmélete)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.