„A kurva anyádat” - üzente a Fülöp-szigetek elnöke Obamának

külföld
2016 szeptember 5., 19:53
comments 249

A kurva anyádat, meg foglak átkozni azon a fórumon” - üzente Barack Obamának Rodrigo Duterte, Fülöp-szigetek elnöke, amiért az amerikai elnök számon akarta kérni rajta az emberi jogokat.

photo_camera Rodrigo Duterte - Fotó: AFP/Manman Dejeto

Júniusi megválasztása óta Duerte drogháborút indított az országban, amiben már 2400 ember vesztette életét. Az elnök azt mondta, addig folytatják a gyilkolászást, amíg az utolsó díler el nem tűnik az utcákról.

„Egy szuverén állam elnöke vagyok, már régóta nem vagyunk gyarmat. Nekem nem parancsolhat senki, kivéve a Fülöp-szigeteki emberek”- mondta el egy sajtótájékoztatón Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek elnöke. Felszólította Obamát, hogy legyen tisztelettudó, és nem akarja kioktatni őt.

A legszebb az, hogy Duerte a kirohanása után valószínűleg találkozni fog Obamával, aki kedden érkezik Laoszba, a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségének (ASEAN) éves találkozójára. Duterte a kurvaanyázást épp az indulása előtt eresztette el.Barack Obama - Fotó: AFP/Saul Loeb

Mikor megkérdezték Obamát, hogy ezek után akar-e még találkozni Duertével, az elnök azt mondja, még vizsgálják, hogy lenne-e értelme. (BBC/Politico)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt