„A kurva anyádat” - üzente a Fülöp-szigetek elnöke Obamának

külföld
2016 szeptember 05., 19:53
comments 246

A kurva anyádat, meg foglak átkozni azon a fórumon” - üzente Barack Obamának Rodrigo Duterte, Fülöp-szigetek elnöke, amiért az amerikai elnök számon akarta kérni rajta az emberi jogokat.

photo_camera Rodrigo Duterte - Fotó: AFP/Manman Dejeto

Júniusi megválasztása óta Duerte drogháborút indított az országban, amiben már 2400 ember vesztette életét. Az elnök azt mondta, addig folytatják a gyilkolászást, amíg az utolsó díler el nem tűnik az utcákról.

„Egy szuverén állam elnöke vagyok, már régóta nem vagyunk gyarmat. Nekem nem parancsolhat senki, kivéve a Fülöp-szigeteki emberek”- mondta el egy sajtótájékoztatón Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek elnöke. Felszólította Obamát, hogy legyen tisztelettudó, és nem akarja kioktatni őt.

A legszebb az, hogy Duerte a kirohanása után valószínűleg találkozni fog Obamával, aki kedden érkezik Laoszba, a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségének (ASEAN) éves találkozójára. Duterte a kurvaanyázást épp az indulása előtt eresztette el.Barack Obama - Fotó: AFP/Saul Loeb

Mikor megkérdezték Obamát, hogy ezek után akar-e még találkozni Duertével, az elnök azt mondja, még vizsgálják, hogy lenne-e értelme. (BBC/Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.