Betiltotta a burkát az ISIS Moszulban, mert félnek az eltakart arcú nőktől

külföld
2016 szeptember 05., 20:57
comments 191

Bár korábban pont a terrorszervezet a legbrutálisabb eszközökkel kényszerítette a nőket arra, hogy burkát hordjanak, most mégis úgy döntöttek, Moszulban nem engednek be senkit a teljes testet elfedő ruhadarabban az épületeikbe, mert már nem egy csomó katonájuk halt meg a letakart nők miatt.Burkát viselő nő egy afgán piacon - Fotó: AFP/Farshad UsyanMikor Irak és Szíria területein étvették a hatalmat, előfordult, hogy azért vertek halálra nőket, mert nem takarták el teljesen magukat. Egy ninivei forrására hivatkozva az Iran Front Page azt írja, a terroristák biztonsági okok miatt nemrég kitiltották a burkás és nikábos nőket a katonai épületekből, mert az utóbbi hónapokban a katonáik ellen elkövetett támadások során szembesülniük kellett azzal, hogy lehetetlen őket azonosítani. (IFP/Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.