Kínai kémnőktől félnek a britek a G20-on

Tbg
2016 szeptember 5., hétfő 9:16
79

Eldobható mobiltelefonokkal, ideiglenes emailcímekkel és egy adag jótanáccsal felszerelkezve érkeznek a brit kormány delegáltjaia kínai Hangcsou városában megrendezett csúcstalálkozóa, a G20-ra.

Elsősorban a férfiakat intik óva a gyönyörűséges kínai konzumhölgyektől, akik sokszor csak másodállásban randiznak ilyenkor, különben a kínai kormánynak dolgoznak, és az a feladatuk, hogy érzékeny információkat tulajdonítsanak el az érkező diplomatáktól.

Bár Kína először rendez ilyen találkozót, a brit kormánynak már volt esete az ilyenkor mozgásba lendülő kínai kémapparátussal.

Még 2008-ban, Gordon Brown kormánya szaladt bele egy ilyen pofonba: a kormány egyik tanácsadóját elcsábította egy kínai szépség, és mire a férfi felébredt, nyoma tűnt a nőnek, a mobiltlefonjának, és a nála lévő bizalmas dokumentáció egy részének.

A Telegraph egy Fehér Házi forrástól úgy értesült, az amerikaiak arra készültek, hogy minden szoba be lesz poloskázva, ezért azt tanácsolják diplomatáiknak, ha zavarja őket, hogy nézik őket öltözködés közben, mindeképpen a takaró alatt váltsanak alsóneműt.

Kína amúgy is óriási erőket mozgósított a G20 érdekében: a Digital Journal arról ír, a kormány összesen 450 milliárd forintnyi közpénzt áldozott arra, hogy a város lakossága inkább szabadidejét tölts a csúcs alatt: hétnapos szabadságot kaptak a belső városrészekben lakók, és utalványokat, amellyel egész Kínában utazhatnak és megszállhatnak.

Emellett a város 300 km-es körzetében leállították az ipari termelést, hogy kék színű ég fogadja a világ vezető hatalmainak látogatóit. 800 ezer önkéntest vetettek be, hogy megoldják a logisztikai ügyeket, a városban 172 ellenőrző pontot állítottak fel. (IBT/DJ)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt