Pont akkora a káosz ezen a G20-as képen, mint a világban általában

külföld
2016 szeptember 04., 18:51
comments 160

A világ legnagyobb ipari országainak vezetői idén a kínai Hangzhouban tartják a G20-as találkozót. A Dpa hírügynökség fotósának, Bernd von Jutrczenkának pedig sikerül összehoznia egy olyan nagyszerű képet a csoportkép előtti helyezkedésről, amibe nagyjából mindent bele lehet látni, ami csak a világpolitikában történik.

  • A már csak néhány hónapig hivatalban lévő Barack Obama a legfelszabadultabb, ő Jacob Zumával, a Dél-afrikai Köztársaság elnökével jattol.
  • Középen Angela Merkel teljesen tanácstalannak tűnik, akinek a pártját épp most győzte le a szélsőjobb egy tartományi választáson.
  • Hszi Csin-ping kínai elnök házigazdaként szeretné már letudni a kötelező köröket.
  • A kép jobb oldala mond a legtöbbet arról, milyen jól sikerült a békülés Recep Tayyip Erdoğan török elnök és Vlagyimir Putyin között, akik pár hónapja még szóba sem álltak egymással egy orosz bombázó lelövése miatt.

Egy év alatt ennyit változott a G20-as első sor:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.