A rendőrség bepróbálkozott a Fidesz-frakció ülésénél várakozóknál, aztán amikor kiderült, hogy kamura hivatkoznak, inkább hagyták az egészet

POLITIKA
2016 szeptember 07., 13:30
comments 425

A balatonfüredi Hotel Füredben hamarosan kezdődik a Fidesz évadnyitó frakcióülése, jelenti a helyszínről Plankó Gergő kollégánk. Prominens politikusok még nem érkeztek meg, de a rendőrök máris elkezdték arrébb terelni a szálloda előtti közterületen tudósító újságírókat.

Nem sokkal később megérkezett Juhász Péter további Együtt-aktivisták társaságában. Ők kiraktak egy „Orbán Viktor a leggazdagabb magyar” feliratú molinót a közterületen, ám a rendőrök őket is el akarták küldeni.

photo_camera Fotó: Botos Tamás / 444

A rendőrök arra hivatkoztak, hogy valaki más területfoglalási engedélyt kapott ugyanide. Azt viszont nem mondták meg, hogy ki, nem mutatatták meg a náluk lévő, állítólag erről szóló papírt, és nincs is ott senki más, aki használni szeretné a közterületet.

photo_camera Fotó: Botos Tamás / 444

Némi vita után Juhász Péter mégiscsak ott maradt, és sajtótájékoztatóját is megtarotta. A rendőrség pedig a kezdeti próbálkozás után inkább mégsem lépett közbe, ami felveti, hogy akkor most tényleg volt-e valakinek területfoglalási engedélye oda, vagy sem.

photo_camera Fotó: Botos Tamás / 444

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.