A rendőrség bepróbálkozott a Fidesz-frakció ülésénél várakozóknál, aztán amikor kiderült, hogy kamura hivatkoznak, inkább hagyták az egészet

A balatonfüredi Hotel Füredben hamarosan kezdődik a Fidesz évadnyitó frakcióülése, jelenti a helyszínről Plankó Gergő kollégánk. Prominens politikusok még nem érkeztek meg, de a rendőrök máris elkezdték arrébb terelni a szálloda előtti közterületen tudósító újságírókat.

Nem sokkal később megérkezett Juhász Péter további Együtt-aktivisták társaságában. Ők kiraktak egy „Orbán Viktor a leggazdagabb magyar” feliratú molinót a közterületen, ám a rendőrök őket is el akarták küldeni.

Fotó: Botos Tamás / 444

A rendőrök arra hivatkoztak, hogy valaki más területfoglalási engedélyt kapott ugyanide. Azt viszont nem mondták meg, hogy ki, nem mutatatták meg a náluk lévő, állítólag erről szóló papírt, és nincs is ott senki más, aki használni szeretné a közterületet.

Fotó: Botos Tamás / 444

Némi vita után Juhász Péter mégiscsak ott maradt, és sajtótájékoztatóját is megtarotta. A rendőrség pedig a kezdeti próbálkozás után inkább mégsem lépett közbe, ami felveti, hogy akkor most tényleg volt-e valakinek területfoglalási engedélye oda, vagy sem.

Fotó: Botos Tamás / 444
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.