A kormány bezáratja a bicskei menekülttábort

migráció
2016 szeptember 13., 18:47
comments 98

A tervek szerint 2016. december 31-én megszűnik a bicskei befogadóállomás, ezért már most sem érkeznek új migránsok a táborba – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Bicskén, a népszavazásügyi lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatón.

Kontrát Károly az MTI kérdésére közölte: nem lesz szükség a bicskei helyett máshol új tábort nyitni, mert az új kerítéssel megerősített fizikai határvédelem, a 3000 új határvadász és a szigorú szabályok alkalmazása szükségtelenné teszi ezt.

Pálffy Károly (Fidesz-KDNP), Bicske polgármestere köszönetet mondott Orbán Viktor miniszterelnöknek és a kormánynak azért, hogy meghallották a bicskeiek kérését, és úgy döntöttek, bezárják a tábort. „Nagyon várjuk ezt a pillanatot” – tette hozzá.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.