Gyurcsány szerint az őszödi beszédi utáni káoszhoz köze volt a Fidesz vezetésének, és hemzsegnek a KGB-sek Magyarországon

2016 szeptember 14., szerda 19:39
456

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnökkel interjú jelenik meg egy kötetben, ami az őszödi beszéd kiszivárgásának tizedik évfordulójára időzítettek. Ebből közöl részleteket a Magyar Narancs.

Gyurcsány kávézik. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK Fotó: ATTILA KISBENEDEK

Fidesz és Őszöd

"Létezik olyan, államtitokká minősített dokumentum, amely tényszerűen arról ír, hogy az őszödi beszéd kiszivárogtatása utáni káosz előállításában a Fidesz legfelső vezetése is érintett" – állítja Gyurcsány.

Arról beszél, hogy ő régóta tudta, hogy a Fidesz középvezetőinek egy köre érintett, a legfelső kör érintettségét viszont csak a 2010-ben tudta meg, mikor már nem is volt hivatalban. Gyurcsány szerint a dokumentumot az államtitokká minősítették, és akkor sem lehet majd eltüntetni, ha kormányváltás lesz, mivel van róla másolat.

Titkosszolgálatok

"Ha azért kérdezi, hogy tudhatnak-e ezek a szolgálatok valamit, amivel egy magyar miniszterelnököt lehet zsarolni, akkor azt mondom, igen, tudhatnak" – mondja Gyurcsány azzal kapcsolatban, hogy mit tudhatnak a külföldi titkosszolgálatok a mindenkori magyar kormányfők üzleti ügyeiről, vagyoni helyzetéről. Azt állítja, az ő hivatali idejében nem próbálták ilyesmivel zsarolni őt.

"Ma Magyarországon nagyjából 600-800 ember egészen biztosan dolgozik valamilyen minőségben a KGB-nek - mondják a szakértőink. Ez nem kevés" – mondja Gyurcsány, és hozzáteszi, amíg ő volt hivatalban, addig legfeljebb feleennyien lehettek. (Nyilván FSZB-sekre gondolt a volt miniszterelnök.)

(A hvg.hu szemlézi a Magyar Narancs szemléjét az öszödi beszéd kiszivárgásának tizedik évfordulójára kiadott kötetben lévő Gyurcsány-interjúról.)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt