Obama szerint a sajtó egyszerűen beletörődött Trump hazugságaiba

Hillary Clinton tüdőgyulladása miatt Barack Obama amerikai elnök ugrott be a demokraták kampányába. Obama kedden Philadelphiában több ezer ember előtt beszélt és Clinton dicsérése mellett főleg Donald Trump ostorozása volt napirenden.

Obama élesen bírálta az újságírókat is, mivel szerinte hamis egyenlőségjelet tesznek Trump és Clinton közé: a republikánus elnökjelöltnek számos olyan kijelentése van, ami alkalmatlanná tenné őt arra, hogy elnök lehessen, de ezeket ma már nem kéri senki számon.

Szerinte Clinton ügyeinek és alapítványának átláthatósága egészen más kategória, mint amit Trumpnál lehet látni, ezek az ügyek mégis összevonva jelennek meg. Példaként hozta, hogy Trump nem hajlandó nyilvánosságra hozni az adóbevallását, ráadásul teljesen értelmezhetetlen okokra hivatkozva, mellette pedig alapítványának egyik teljesítménye, hogy a befolyt összegekből vettek egy óriási festményt Trumpról.

Selcuk Acar / ANADOLU AGENCY

Obama szerint Trump annyira sok felháborító és hamis dolgot mondott már, hogy a média mára gyakorlatilag feladta, hogy vitába szálljanak vele:

"Donald Trump minden egyes nap olyan dolgokat mond, ami alapján alkalmatlan elnöknek. De mivel újra és újra elmondja ezeket, a sajtó feladta és csak annyit mondanak: hát tudod, oké."

- mondta Obama, aki szerint nem engedhetik meg maguknak, hogy úgy kezeljék a választást, mint egy valóságshowt és azt sem, hogy úgy tegyenek, mintha valamiféle egyenlőség lenne a két jelölt között.

(Vox)