Így lett egyre melegebb a nyár az elmúlt 136 évben

időjárás
2016 szeptember 15., 14:10
comments 110

Bár az év legmelegebb hónapja általában a július, idén a július mellett az augusztus is elnyerte az elmúlt 136 év legmelegebb hónapjának járó címet – derült ki a NASA egyik intézetének (GISS) globális adatelemzéséből, amiben 6300 meteorológiai állomás értékeit figyelték meg. Az idei augusztus 0,16 Celsius-fokkal melegebb volt az eddigi legmelegebbnél, a 2014-esnél.

A NASA ezzel kapcsolatban be is mutatott egy érzékletes animációt, ami – ha jól értem – azt mutatja meg, hány fokkal magasabb vagy alacsonyabb volt egy-egy év adott hónapjainak átlaghőmérséklete az 1980 és 2015 közötti éves átlagok átlagához képest. Nem tudom, ez mit bizonyít, de szép:

Animáció: NASA / GISS
photo_camera Animáció: NASA / GISS

A NASA nemrég azt mondta, hogy már most 99 százalék az esélye annak, hogy 2016 lesz a valaha mért legmelegebb év a bolygón.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.