Az ENSZ leállította az összes szíriai segélyszállítmányt

külföld
2016 szeptember 20., 07:44
comments 68

A szír kormány hétfőn úgy döntött, hogy felmondja a néhány napos tűzszünetet, ami után egyből le is bombáztak egy, az ENSZ által, a Vörös Félhold égisze alatt indított segélykonvojt.

A támadásnak tucatnyi halálos áldozata volt, és megsemmisült 18, élelmiszert, ruhát, gyógyszereket szállító teherautó is. A halottak közt van a Vörös Félhold aleppói irodájának vezetője is.

Erre válaszként kedden az ENSZ úgy döntött, hogy minden Szíriába irányuló segélyszállítmányt leállít. A nemzetközi szervezet egy szóvivője szerint a biztonsági helyzet nem engedi újabb konvojok indítását.

Washington szerint a támadásról egyébként az oroszok tehetnek, mivel a tűzszünet feltételeinek értelmében nekik kellett volna felügyelni a szír kormányerőket. Moszkva nem nyilatkozott a segélykonvoj lebombázásával kapcsolatban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.