Rendőrség: A Teréz körúton rendőröket akartak kivégezni

bűnügy
2016 szeptember 25., 14:37
comments 1447

Házi készítésű, repeszképző anyagokkal kombinált robbanószerkezet robbant szombat éjjel a Teréz körúton – hangzott el a Központi Nyomozó Főügyészség és az Országos Rendőr-főkapitányság a budapesti Teréz körúton történtekről tartott sajtótájékoztatóján.

Egészen eddig semmi érdemit nem közöltek a magyar hatóságok a szombat éjjeli robbantásról, most viszont, húsz órával később több információ is elhangzott.

photo_camera Papp Károly és Keresztes Imre.

Az elkövető 170 cm magas, 20-25 éves, és sötét vászondzsekit, világos halászsapkát, kék farmert és fehér sportcipőt viselt, mondta az országos rendőrfőkapitány.

„Kétséget kizáróan megállapítottuk, hogy a rendőreink voltak a támadás célpontjai. A rendőreimet ki akarták végezni”

– mondta Papp Károly altábornagy, országos rendőrfőkapitány. Úgy tűnik, a bomba egy „megfigyelt szerkezet” volt, tehát távolról hozták működésbe a megfelelőnek ítélt pillanatban. A járőr páros másfél éve bejáratott útvonalon járt, amikor működésbe hozták a robbanószerkezetet, tehát nem azért jártak a bomba mellett, mert odavezényelték volna őket, mondta Papp egy újságírói kérdésre.

(Egyben el is mondta az Origó riporterének, hogy a rendőr nem sétál, hanem járőrszolgálatot teljesít.)

link Forrás

A gyanú szerint rendőrök sérelmére elkövetett emberölési kísérletből robbantottak, ezért átadják a nyomozás vezetését az ügyészségnek.

„Üzenem, meg fogjuk találni az elkövetőt. Hajtóvadászatot indítottunk, több száz rendőr dolgozik a nyomozáson”,

mondta Papp, hozzátéve, eddig 145 kamera felvételeit foglalták le. Tízmillió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki.

Hogy terrorcselekmény történt-e, arra nem válaszolt a rendőrfőkapitány, csak annyit mondott, hogy hét lehetséges forgatókönyvet vizsgálnak. A határon és a reptereken mindenesetre szigorított protokollt vezettek be.

Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője közölte, átveszik a nyomozást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.