Zsákos embert láttak a körúti robbantás közelében

bűnügy
2016 szeptember 25., 09:00
comments 454

Hivatalos tájékoztatás híján még mindig csak találgatni lehet, hogy mi történt 2016. szeptember 24-én, este fél tizenegy körül a Teréz körúton, a Király utca közelében. A legutóbbi, még hajnali hivatalos tájékoztatás szerint ismeretlen eredetű robbanásban sérült meg két rendőr.

Az állapotukról hivatalos tájékoztatás azóta sem érkezett, de például a Borsonline úgy tudja, hogy a nyakán megsérült rendőrnő "életéért jelenleg is küzdenek az orvosok". Ezt más források nem erősítették meg.

Csak egy gyanús jel a sok közül, ami arra utal, hogy szándékosan robbantott valaki a Teréz körúton. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
photo_camera Csak egy gyanús jel a sok közül, ami arra utal, hogy szándékosan robbantott valaki a Teréz körúton. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

De több jel is arra utal, hogy a rendőrség súlyos bűncselekményt gyanít, például az, hogy több szerkesztőségtől is hivatalos megkeresésben kértek segítséget a

több ember ellen elkövetett emberölés gyanúja miatt

folyó nyomozásban. Szándékos robbantásra utal az is, hogy a helyszínen, a helyszínelésről készült fotókon több helyen is szögek vannak bekarikázva az aszfalton.

A HVG emellett úgy értesült, hogy a robbanás idején a helyszín közvetlen közelében egy gyanús alakot is láttak. A kezében zacskót tartó férfi, mikor a rendőrjárőr elhaladt mellette, kivett valamit a zacskóból és a rendőrök után dobta.

A robbanás két-három másodperccel ezután történt. A férfi a robbanás után átment az út másik oldalára, de végig a sérült rendőröket nézte, írja a HVG, amely szerint ez alapján nem zárható ki, hogy maguk a rendőrök voltak a támadás célpontjai.

Ennek némileg ellentmondanak az M1 értesülései. A közszolgálati tévé a térfigyelő kamerák felvételére hivatkozó - tehát minden bizonnyal rendőrségi forrásból származó - értesülései szerint pár perccel a robbanás előtt egy férfi egy táskát tett az elhagyott üzlet bejárata elé, ahol aztán a robbanás is történt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.