Szlovákia folytatja a menekültek befogadását

Görögországból a napokban Szlovákiába érkezik két szíriai anya két gyerekkel a relokáció keretében, jelentette be a szlovák belügyminisztérium szóvivője. A harmadik anya gyermekeivel azért nem tud velük jönni, mert nincsenek iratai. Az anyákat gyermekeikkel a homonnai (Humenné) gyűjtőtáborban helyezik el, majd menedékkérelmük sikeres elfogadása esetén folytatódik az integrációjuk.

A minisztérium mediációs csoportjai közvetlenül a táborokban foglalkoznak a menekültekkel, ahol olyanokat keresnek, akik alkalmasak az áthelyezésre. Feltétel az is, hogy az illető Szlovákiába akarjon menni.

A menekültek kiválasztásánál ugyanakkor még mindig további szempont, hogy keresztények legyenek. Tavaly Szlovákia arra kötelezte magát, hogy az áthelyezéseken kívül, aminek során 25 keresztényt fogadott be Irakból, további 100 ember számára biztosít helyet, akik közül 40 Görögországból, 60 pedig Olaszországból érkezik. Az első szír anya, 11 és 16 éves lényaival humanitárius okokból már menedékjogot szerzett. A szóvivő szerint már átköltöztették és folytatódik az integrációja. (Bumm.sk)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.