Milliárdok szakadnak az aktívan kikapcsolódók nyakába

Az eddig a stadionépítésbe menő pénzek ezentúl az aktív szabadidős tevékenységek fejlesztésére mennek – mondta az VS és a természetjáró.hu szerint Révész Márius Dobogókőn, a Magyar Természetjáró Szövetség rendezvényén, a magyar természetjárók napján.

"Miniszterelnök úr azt mondta nekem, hogy nagyvonalúan és bátran gondolkozzak, lassan a stadionépítési program véget ér, és azokat a forrásokat, amiket eddig erre a területre szánt, azt gondolja, hogy ezentúl az aktív kikapcsolódás fejlesztésére kell fordítani" – mondta. Orbán szerint nem csak régi turistaházakat kell felújítani, hanem újakat is építeni kell, tolmácsolta Révész a felsőbb utasításokat. Révész beszélt még tízmilliárd forint elkölthető uniós forrásról is.

Milliárdok szakadnak tehát az aktívan kikapcsolódók nyakába. Ez főként természetjárást jelent, de ezen kívül biciklizést, lovaglást, vitorlázást is.

Garancsi István és Révész Máriusz. Forrás: termeszetjaro.hu

Ez öröm lehet például a Magyar Természetjáró Szövetség elnökének, Garancsi Istvánnak is, aki egyszer már helyzetbe hozta testvérét a galyatetői turistaház felújítására kiírt közbeszerzésnél. Garancsi István évekkel ezelőtt hegyet mászott Orbán Viktorral, azóta gőzhengerként aratja a sikert a gazdaság minden területén a magasépítéstől kezdve a pénzügyi szektoron át az energetikáig és az agráriumig.

Orbán Viktor miniszterelnök és Garancsi István, a Magyar Természetjáró Szövetség elnöke kezet fog egy együttműködési megállapodás aláírása után az Eötvös Loránd turistaház előtt, Dobogókőn 2013. július 3-án. (Fotó: Beliczay László / MTI)