A Spotify veheti meg a Soundcloudot

Forrong a zenestreamelő piac, és a legfrissebb iparági pletykák szerint hamarosan komoly felvásárlásra is sor kerülhet: a jelenleg piacvezetőnek számító Spotify a Financial Times információi szerint előrehaladott tárgyalásokat folytat a Soundcloud megvételéről.

A berlini székhelyű Soundcloud sorsa sokáig bizonytalan volt, mivel a nagy kiadók súlyos perekkel fenyegették a szinte egyetlen sikeres német netes vállalkozást, de ezek többsége a közelmúltban már a megegyezés irányába indult el. Olyannyira, hogy a Soundcloud el is indította saját fizetős stream-szolgáltatását.

A Soundcloudnak jelenleg 100 millió felhasználója és 40 millió előfizetője van, a befektetői között ott van a Twitter is. Nagyon komoly versenyt futnak az Apple streamszolgáltatásával, ami egy év alatt szedett össze 17 millió előfizetőt.

Az FT későbbre ígért további részleteket, a Spotify nem kívánta kommentálni az értesülést, a Soundcloudnál meg nem tudtak elérni senkit.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.