A Spotify veheti meg a Soundcloudot

internetek
2016 szeptember 28., 21:19

Forrong a zenestreamelő piac, és a legfrissebb iparági pletykák szerint hamarosan komoly felvásárlásra is sor kerülhet: a jelenleg piacvezetőnek számító Spotify a Financial Times információi szerint előrehaladott tárgyalásokat folytat a Soundcloud megvételéről.

A berlini székhelyű Soundcloud sorsa sokáig bizonytalan volt, mivel a nagy kiadók súlyos perekkel fenyegették a szinte egyetlen sikeres német netes vállalkozást, de ezek többsége a közelmúltban már a megegyezés irányába indult el. Olyannyira, hogy a Soundcloud el is indította saját fizetős stream-szolgáltatását.

A Soundcloudnak jelenleg 100 millió felhasználója és 40 millió előfizetője van, a befektetői között ott van a Twitter is. Nagyon komoly versenyt futnak az Apple streamszolgáltatásával, ami egy év alatt szedett össze 17 millió előfizetőt.

Az FT későbbre ígért további részleteket, a Spotify nem kívánta kommentálni az értesülést, a Soundcloudnál meg nem tudtak elérni senkit.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.