Mi a legjobb módszer, ha lakást, házat, tanyát akarsz venni?

hirdetés
2016 szeptember 29., 04:56
comments 74
ad

Vicces és rettenetes élethelyzetek kimeríthetetlen tárháza a vadászat egy házra, lakásra, kertre, bármire. Egész csomó jól bejáratott, tuti módszer tud csődöt mondani ilyenkor.

Venni egy hirdetési újságot?

Veszélyes! Mit gondolsz hányan vették meg ugyanazt az újságot a megjelenése óta, és hányan hívták már fel a tulajt, ha tényleg jó az az ingatlan és az ára is alkalmi? Vagy szerinted te vagy az egyetlen, aki kiszúrta az évszázad üzletét a Bivalybasznádi Képes Hirdetőben?

Nyilván nem. A ház, lakás, nyaraló már rég elkelt, csak a tulaj nem tudja visszamenőleg kikapartatni minden eladott újságból a hirdetését. Ezért mit tehet, kin töltheti ki a dühét a rég eladott ingatlanra még mindig érkező hívások miatt? Naná, hogy rajtad! Ha nem akarsz teljesen érdemtelenül különböző féleszűek durva sértései alatt elporladni ("Nemigazmá, annyuk, hogy még mindig gyünnek a barmok, mer nem tuggyák főfogni, hogy má elattuk!", hallod majd a kagylóból átszivárogni), inkább valami real-time adatbázisból válogass!

photo_camera Nincs is jobb, mint ismeretleneket hívogatni ki tudja, hány hetes hirdetések ügyében

Megkérdezni a helyieket?

Veszélyes! Eleve a szitu: betoppansz a kocsmába: jó napot, házat akarok venni egy egész csomó pénzért, ami talán itt is van a zsebemben! Nem kísérnének el az urak egy sötét, félreeső helyre, ahol tárgyalhatnék egy szemrevaló birtok tulajdonosával? Na persze. És ha nem vigyázol, kihez fordulsz, könnyen ilyen helyzetben találhatod magad:

Autóval indulni vadászni?

Veszélyes: hiú remények ébredhetnek, keserű csalódások születhetnek. Életből vett példa: egy illető és illetőné beültek a kocsiba, hogy majd autózgatnak a kiszemelt környéken, ahol házat szeretnének venni, és biztos beleakadnak egy csodás ingatlanba, ami csak rájuk vár. Bele is akadtak: kartonpapír tábla az ablakban: ELADÓ és egy telefonszám. Amit mattra szívott a nap. A számokat nem lehetett kibetűzni, 4-5 téves hívás után illetőék rájöttek, hogy tippelgetni sem érdemes. Ezért nyomozni kezdtek, megkérdezték a szomszédokat. Kiderült, hogy a ház egy idős bácsié volt, aki meghalt, nyilván a gyereke örökölte meg és el akarja adni. No de hol a gyereke? Csupán két hétbe tellett kideríteni, hogy Kanadában és senki sem tudja a címét, elérhetőségét. És mi történt még ezalatt a két hét alatt? Hát persze, hogy elkelt az a környékbeli másik ház, amit illetőék tutira meg akartak venni, csak előbb adtak egy esélyt a másik találatnak...

photo_camera Mobilapp ingatlanvásárláshoz a Jófogástól: ez az igazi!

Hát akkor?

Mi inkább maradunk a Jófogás ingatlan appnál! Mindig kéznél van, mindig friss az adatbázis, mindig egyértelmű a telefonszám, az email-cím. Androidos vagy? Katt ide! Almás? Akkor meg ide!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.