Orbán: Ha mi nem teljesítettük volna a kötelességünket, Európa mára már elesett volna

Folytatja Orbán Viktor a baráti médiában a turnéját: az origonak és a köztévének adott interjúsorozata most a Habony Árpád-féle Lokálban folytatódik. A miniszterelnök a lapnak elárulta, hogy eddig még nem pelenkázta unokáját, mert családjában az egy főre eső hölgyek aránya rendkívül magas.

"Nagymamám, édesanyám, feleségem, Anikó, Ráhel, Sári, Róza és Flóra mellett nem könnyű lehetőséghez jutni, de ha úgy alakul, nem fogok visszariadni a feladattól."

mondta Orbán. Arra a kérdésre, hogy milyen gyakran látja unokáját, úgy válaszolt, hogy

"Anikó lelkes nagymama. Alízt gyakran áthozzák, van egy csendes kertünk, jól érzi itt magát. Igyekszem én is úgy alakítani a napom, hogy amennyire a munkám engedi, otthon legyek. Örülök, hogy újra van kisbaba a háznál."

A magánéleti kérdések után a szokásos kvótát érintő kérdések és azokra a jól bejáratott válaszok következnek az interjúban, amikből egyet emelünk ki. Orbán arra a kérdésre, hogy hol tartana ma Európa, ha Magyarország "nem fekszik keresztbe a nyitott kapuk előtt", úgy felelt, hogy

"ha mi nem teljesítettük volna a kötelességünket, Európa mára már elesett volna. Az önfeladást és a behódolást nem lehetne feltartóztatni. Ma még van erre esély, és ezt egyszer a magyarok javára fogják írni a történelemkönyvekben."

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.