Olimpiai pályát építenének Simicska Lajos háza mellé

2016 október 1., szombat 6:28
113

Egy olimpiai mountain-bike pályát terveznek a Nagy Háború előtt Orbán Viktor fontos szövetségesének, azóta viszont esküdt ellenségének számító Simicska Lajos budai villája mellé, írja a Blikk.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén a 2024-es olimpia helyszíneiről volt szó. Itt találták ki, hogy az eredetileg Óbudára tervezett mountain bike-pályát inkább jobb lenne a Hármashatár-hegy Hidegkút felőli oldalára, véletlenül

éppen Simicska Lajos házának szomszédságába rakni.

„Az áthelyezéssel a meglévő ­mountain bike-pálya hasznosítása biztosítható, valamint erősíti Budapest bemutatásának lehetőségét a médián keresztül”

– indokolták a döntést. Pedig ennél sokkal érdekesebb lenne, ha megmondanák, miért pont a telekhatárra tervezték a több épületből álló százhektáros pályát.

A Simicska-villa környéke egyelőre érintetlen természetvédelmi terület. De az olimpia tervek szerint például a közeli rétet 2024-re teliraknák hatalmas parkolókkal, az erdő melletti bicikliútból pedig autóutat csinálnának.

Az idilli környezet szétbarmolásáról Simicska Lajos nem nyilatkozott a Blikknek, idősebb fia, Ádám viszont azt mondta nekik:

„Teljesen érthetetlen, hogy erre a természetvédelmi területre terveznek egy sportpályát. A környéken lakókat zavarná, s biztosan fel lesznek háborodva”

A lap kereste Tarlós Istvánt és a fővárosi önkormányzatot is, és megkérdezték, miért kell egy természetvédelmi területre olimpiai létesítményt építeni, illetve hogy

SZÁNDÉKUKBAN ÁLLT-E EZZEL BORSOT TÖRNI SIMICSKA LAJOS ORRA ALÁ(!!!!),

de a kérdést passzolták a budapesti olimpiai pályázatért felelős kormánybiztosnak, mondván, a terveket ők készítették az előterjesztést, amiket a közgyűlés csak megszavazott

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt