A luxemburgi külügyminiszter szerint a magyarok európaiabbak kormányuknál

külföld
2016 október 02., 18:46
comments 119

"A magyarok európaibbnak bizonyultak a kormányuknál"

- nyilatkozta Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a DPA német hírügynökségnek az MTI szerint. Azt is elmondta, hogy szerinte ez egy rossz nap Orbán Viktornak, de annál jobb nap Magyarország és az Európai Unió számára.

(Sergey Pyatakov/Sputnik)
photo_camera Jean Asselborn. Fotó: Sergey Pyatakov/Sputnik

Jean Asselborn szerint a többség passzív ellenállásaként értelmezte a népszavazás eredményét, pontosabban érvénytelenségét a hírügynökség szerint. Ehhez hozzátette azt is, hogy az uniós vezetők továbbra is következetesen a magyarok többségének oldalán, és a magyar kormánypolitikával szemben foglalnak állást.

"Minden tiszteletünket megérdemlik a magyarok"

- mondta végezetül a luxemburgi diplomata, aki három hete azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy azt nyilatkozta: Magyarországot jelenlegi kormányzati politikája mellett ki kellene vetni az Európai Unióból.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.